Різдво Пресвятої Богородиці: прикмети, звичаї та поздоровлення

21 вересня православні віруючі відзначають Різдво Пресвятої Богородиці. В цей день на світ з'явилася Діва Марія.

Що потрібно робити в святий день

21 вересня на святкову службу люди відправляються в храм, де моляться про найзаповітніших бажання. Вважається, що в цей день Свята Марія чує кожне прохання і обов'язково допоможе. Також це дуже важливо для бездітних пар, адже згідно з вірою, вони можуть попросити Богородицю про народження дітей.

Дуже важливо, щоб в цей день у вас були чисті помисли. Уникайте сварок і конфліктів, не бажайте зла ближньому, не думайте про когось погано.

Щоб уникнути пристріту, наклепу і хвороб, в Різдво Пресвятої Богородиці потрібно спалити старий одяг і взуття. Також раніше вірили, що в цей день жінка повинна подавати милостиню, інакше вона може стати безплідною. А щедру господиню, яка не шкодує подання для жебраків, Бог винагородить благополуччям в домі та дарує багато спадкоємців.

Прикмети

  • Якщо погода хороша, осінь буде теплою.
  • Дощ, який йде з самого ранку, може затягнутися ще на 40 днів і привести за собою ранню і дуже холодну зиму.
  • Якщо ранкове сонце швидко висушить росу, варто очікувати зимою мало снігу, а якщо роса буде сохнути до обіду, то попереду дуже сніжна зима.
  • Прийшла Пречиста - на дереві чисто, а прийде Покрова - на дереві голо.

Історія свята

У місті Назареті жила подружня пара - Іоаким і Анна. Однак ці праведні і благочестиві люди не мали дітей. Тому одного разу Іоаким приніс в Єрусалимський храм дари Богу. Але священик відмовився приймати їх через бездітності Іоакима. Його дружина почула це і пішла в свій сад.

Раптово їй з'явився ангел Господній і сказав: "Ти зачнеш і народиш Дочку, благословенну, вище всіх. Через Неї отримають благословення Боже і всі земні народи. Через Неї буде дано всім людям Порятунок. Ім'я Їй буде Марія". У День Народження Марії Іоаким приніс Богу дари і жертви.

Привітання з Днем Пресвятої Богородиці

З Різдвом Пресвятої Богородиці! Бажаю, щоб молитви до Бога були почуті, щоб кожен день траплялося чудо, щоб Господь простягнув руку допомоги в хвилину тягот, а Ангел стояв за твоїм плечем в моменти радощів.

***

Від щирого серці вітаю з цим прекрасним святим святом! Бажаю спокою на душі, сімейної гармонії, міцного кохання і добрих намірів! Нехай Пресвята Богородиця береже вас і близьких!

***

Пресвята Матір Божа народилася в цей вересневий день. Вона дала життя Господу, благословивши цим все людство. Миру, світла, добра і чистих помислів бажаємо кожному християнину!

***

Тебе я вітаю з Різдвом,

І в свято Богородиці святої,

Нехай наповниться твій будинок

Успіхом, радістю і теплотою!

Нехай не покидає доброта,

Завжди усмішка буде на устах,

Хороша збувається мрія,

Хай щастя розквітає й надія!

***

Вас сьогодні вітаю,

Кращого за все бажаю!

Богородиця свята

Нехай успіх обіця!