RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

В Україні розробляють новий танк: названо важливу дату

Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. Морозова розробляє танк, який перевершить за бойовими можливостями знаменитий Т-64БВ "Булат", а з'явитися він повинен вже в 2019 році.

Про це розповів начальник Центрального бронетанкового управління Збройних сил України генерал-майор Юрій Мельник, передає Міноборони.

За його словами, головна мета конструкторів - зібрати гідний танк за якомога менші кошти і недовгий час.

"Т-64БВ – наш основний танк, ним забезпечено війська, танкові бригади. Вважалося ще років десять тому, що "Булат"- остання модернізація, і все. Але, як показала практика застосування цих машин, вони мають доволі великий потенціал модернізації. Сьогодні в Харківському конструкторському бюро з машинобудування ім. Морозова здійснюють дослідно-конструкторські розробки, і в наступному році ми матимемо машину, яка за своїми бойовими властивостями перевершить танк "Булат" – і за захищеністю, і за рухливістю. Роботи ведуться комплексним методом – за рухливістю, вдосконаленням моторно-трансмісійного відділення, систем зв'язку, навігації, системи управління озброєнням. Головне завдання модернізації – виготовити за незначні кошти і короткий час надійний зразок", - розповів Мельник.

Генерал зазначив, що також відбуваються дослідно-конструкторські розробки, що стосуються імпортозаміщення складових танка "Оплот".

Нагадаємо, докладніше про вимоги української армії до нової техніки читайте в інтерв'ю "Апострофа" з військовим експертом Сергієм Згурецем: З озброєнням української армії є одна ключова проблема.