RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Харків працює на міжнародний авторитет України - Світлична

У вівторок, 25 вересня, в Харкові стартував ІІ Міжнародний юридичний форум, що зібрав представників сфери юриспруденції і права з 23 країн світу, в тому числі з США, Канади, Великобританії, Данії, Італії, Бельгії, Литви, Молдови, Нідерландів, Польщі, Чехії , Швейцарії, Швеції, Японії.

Цього року форум отримав в Україні статус державного, і в подальшому буде проводитися щорічно.

У форумі, який проходитиме в Національному юридичному університеті ім. Ярослава Мудрого до 28 вересня, беруть участь міністр освіти і науки Лілія Гриневич, голова Конституційного суду України Станіслав Шевчук, глава Верховного суду України Валентина Данишевська, викладачі найбільших українських юридичних вузів, відомі українські та зарубіжні вчені та практики в галузі міжнародного права та юриспруденції, представники правозахисних організацій, а також співробітники місії ОБСЄ, представництва Європейського Союзу в Україні, адвокати, судді, співробітники органів юстиції та прокуратури.

Голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична, яка є співголовою організаційного комітету Міжнародного юридичного форуму, відкрила роботу триденного заходу.

"Сьогодні Харківська область вітає кращих юристів України і потужні іноземні делегації. У форумі беруть участь представники Уряду України, судової, законодавчої, виконавчої гілок влади. І все це свідчить про одне: авторитет Харкова як юридичного центру України працює на міжнародний авторитет нашої держави", - заявила Світлична.

Вона висловила думку, що Другий міжнародний форум стане "ефективним майданчиком для обміну досвідом та презентації напрацювань".

Учасникам форуму також зачитали звернення від імені президент України Петро Порошенко. Глава держави зазначив, що цей захід стає доброю традицією і для наукової громадськості Слобожанщини, юридичної спільноти України, правознавців, суддів, працівників прокуратури, адвокатури та для їх зарубіжних колег. Порошенко впевнений, що форум стане чудовою нагодою для обміну досвідом та проведення фахових дискусій з питань удосконалення української юриспруденції.

Чотири основних панельних дискусії форуму присвячені проблематиці корпоративних прав та інтелектуальної власності в умовах цифрової економіки - така основна тема, вибрана організаторами форуму. Заплановані дискусія "Право і безпека в контексті європейської та євроатлантичної інтеграції", презентації сертифікованих програм в сфері інновацій, технологій, правосуддя і права Канади, Німеччини, США, освітні семінари і майстер-класи з прав людини, гендерної рівності, правових аспектів у сфері ІТ-технологій.

Як очікується, під час роботи ІІ Харківського міжнародного юридичного форуму відбудеться виїзне засідання робочої групи Міністерства освіти і науки України, присвячене розробці Концепції розвитку юридичної освіти в Україні.