RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

​Ми вас, активістів, будемо в землю закопувати: мережу обурив інцидент зі скандальним Іллею Ківою

Екс-радник міністра внутрішніх справ, глава профспілки працівників МВС Ілля Ківа погрожував одеському активісту, екс-главі обласного відділення "Правого сектора" Сергію Стерненко.

Він обіцяв убити і "закопати його в землю". Про це написав сам активіст на своїй сторінці в Facebook.

За словами Стерненко, він прийшов у відділення поліції, щоб ознайомитися з матеріалами справи про напад на нього. Пізніше в кабінет слідчих, де знаходився активіст, увійшов кандидат в президенти Ілля Ківа в супроводі чоловіка, ймовірно співробітника МВС. Як з'ясувалося, Ківа прийшов на допит в якомусь кримінальному провадженні.

"Він впізнав мене і почав бігати по кабінету і кричати, що" життя прожити - не поле перейти" і "кожному воздасться". Продовжив він фразою: "ти просто так напав на хлопця, який помер", маючи на увазі останній напад на мене. Я відповів, що з його логіки, мабуть, я сам себе бив битою, сам собі стріляв в потилицю, і мені не було чим зайнятися, я вирішив просто так в 20 метрах від свого під'їзду напасти на двох чоловіків більших за мене", - написав Стерненко.

На питання активіста Ківа відповів, що якби проти Стерненко прислали "правильних людей", то його точно вбили б.

Така поведінка екс-радника міністра внутрішніх справ обурила користувачів мережі. Гнівні коментарі, адресовані Ківі, написали під постом активіста.

Як раніше повідомляв "Апостроф", напад на Стерненка стався у травні в Одесі. Після інциденту активіста госпіталізували, а одного з фігурантів знайшли мертвим. При цьому правоохоронці відпустили другого нападника, заявивши, що у нього статус свідка. Однак пізніше Стерненко заявив про другий замах, знайшовши небезпечний предмет в своєму авто.