RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Злочинець встиг убити людину: мережі обурило "розслідування" поліцією нападу на активіста в Харкові

Поліція вдруге за рік закрила справу про напад на активіста Харківського антикорупційного центру Євгена Лісічкіна, а за час розслідування злочинець убив людину.

Про це написав сам Лісічкін на своїй сторінці в Facebook.

У жовтні 2017 року на активіста Євгена напали у дворі його будинку. Як з'ясувалося, одним зі злочинців виявився Шкітін Михайло Юрійович. Однак правоохоронці не змогли його затримати, а після півроку розслідувань справу про напад закрили. Тоді Лісічкін через суд домігся відновлення розслідування.

"Фейсбук днями нагадав про торішній напад на мене. Пройшов рівно рік. Якраз вчора отримав постанову про закриття кримінальної справи. Поліція закриває справу вже вдруге", - написав активіст.

Але Лисичкін не планує відступати, а говорить і про друге оскарження в суді закриття кримінальної справи.

"Насправді сьогодні я зрозумів, що мені пощастило. Пощастило, що мене минулого року у дворі мого будинку не вбили. А могли ж. Один з нападників на мене рік тому, Шкітін Михайло Юрійович, прийшов тоді до мене у двір з порожніми руками. А адже міг прийти з металевою трубою або ножем. Міг вдарити 4 рази по голові трубою або 3 рази ножем в живіт. Так би мовити на вибір. Про що це я?", - написав Лисичкін в своєму пості.

Також він додав, що поліцейські в основному не діють, а мінімально зроблену роботу виконують не якісно. Адже правоохоронці заявили активісту, що шукали злочинця Шкітіна, але не змогла знайти, тому як - "напевно, поїхав він з країни". Активіст вирішив сам пошукати інформацію про зловмисника і зайшов на портал "Судова влада".

"Не даремно вирішили перевірити. Вбили "Шкітін Михайло Юрійович". І виявляється особа з таким ПІБ разом з подільником 8 лютого цього року за 200 доларів вбила людину. Причина - банальне пограбування. А до цього людина з таким ПІБ ще й вкрала щось (ч.2 ст. 185 КК України). Справа від 2 лютого 2018 року. Припускаю, що це просто збіг на мільйон. А поки Михайло Юрійович Шкітін проведе час у Харківському слідчому ізоляторі, як мінімум до 1 листопада. Цікаво, чи важко його там знайти", - написав Лисичкін.

Активіст зробив висновок, що якби слідчі Холодногірського райвідділу поліції якісно виконували свою роботу і Шкітін би був засуджений, то невинна людина залишилася б живою.

Як раніше повідомляв "Апостроф", мережі розгнівав випад генрокурора України Луценка на адресу активістів.