RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Стало відомо, скільки українців з'їздили на відпочинок до окупантів в Крим

Протягом 9 місяців 2018 року адміністративний кордон з окупованим Кримом перетнули 2 мільйони разів, з них на територію півострова в'їхали 996 000 разів.

Про це повідомляє прес-центр Державної прикордонної служби.

Відзначається, що статистика окупаційної адміністрації стверджує, що Крим відвідали "рекордні" 6,1 мільйона туристів, серед них 1 мільйон українців.

"Однак аналіз результатів оперативно-службової діяльності Державної прикордонної служби України свідчить про відсутність тенденції до збільшення відвідування анексованого в 2014 році півострова Крим", - йдеться в повідомленні українських прикордонників.

Всього протягом 9 місяців 2018 на адмінкордоні з тимчасово окупованим півостровом прикордонним відомством зафіксовано 2 мільйони перетинів громадянами. При цьому кількість перетинів адмінкордону українцями на виїзд до Криму склала 996 000 разів і залишилася на рівні попереднього року, а ось в напрямку материкової України ця кількість зафіксована на рівні 1011000 раз і має тенденцію до збільшення (на 3%).

Крім того, для порівняння, протягом саме туристичного сезону з травня по вересень цього року на адмінкордоні з окупованим Кримом зафіксовано 1,4 мільйона перетинів, з яких 690 000 раз громадянами України в напрямку півострова і 713000 раз з Криму.

Повідомляється, що аналіз пропускних операцій в 2015-2017 роках показує стійку тенденцію до зменшення пасажиро-транспортного потоку і відвідування громадянами окупованого півострова.

У повідомленні прес-служби також відзначають, що пропаганда РФ називає всіх, хто перетнув адмінграніцу "туристами", при тому що багато хто їздить до Криму відвідувати родичів і по інших справах.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", з кожним місяцем кількість автомобілів, що проїхали по Керченському мосту в анексований Крим, стає меншою.