З'явилися хороші новини про героїчного командира ЗСУ, який був важко поранений на Донбасі: фото

Командир ЗСУ Олександр Петраківській, який врятував своїх бійців ціною власного здоров'я, йде на поправку.

Про це повідомляє ресурс "0629.com.ua".

Олександр Петраківській зробив героїчний вчинок влітку 2014 року, коли воював на Донбасі. Він врятував тисячі військовослужбовців, виявивши засідку бойовиків. Командир вивів з-під вогняного удару основну частину колони своїх бійців.

"20 липня 2014 року величезна колона техніки ЗСУ (десятки одиниць і близько тисячі бійців) і "Айдара" повинні були їхати в бік Луганського аеропорту. Розвідка доповідала, що дорога чиста, але командування прийняло рішення перестрахуватися і відправити на розвідку "Фартового" Олександра. Він взяв з собою 13 чоловік і один "Урал". В районі Щастя група потрапила в засідку. Бойовики почали обстрілювати машину з усіх боків. Українські бійці взяли бій. У перестрілці загинуло двоє військовослужбовців, втрати сепаратистів невідомі. Олександр віддав свою каску другому бійцю і бився практично без броні", - йдеться в повідомленні.

Сам Петраківській був важко поранений і його доставили в госпіталь. Однак пізніше він впав у кому, але батьки, назбиравши грошей на лікування, повезли Олександра закордон. Здоров'я воїна почало покращуватися і з'явився результат - Саша почав самостійно сидіти, стояти і їсти без допомоги сторонніх.

Олександру Петраківському продовжили контракт і дали звання майора разом з медаллю "Зірка Героя". Бійця ще чекає тривала реабілітація, батьки і товариші по службі вірять, що він стане на ноги.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі розповіли про тендітну дівчину, яка служить в армії вже 11 років і жартує про себе, що "вийшла заміж за ВСУ".