​Мережі вразила дивна заява РПЦ про гору Афон

Росіянам порадили утриматися від відвідування Святої гори Афон.

Про це повідомляють РосЗМІ, посилаючись на слова прес-секретаря патріарха Кирила священика Олександра Волкова.

За його словами, це пов'язано з перебільшенням її значущості в світовій релігії. Також він порадив звернути більшу увагу на святині всередині Російської церкви.

"Усередині Російської церкви також є чудотворні ікони і благочестиві ченці, які готові давати свої поради приїжджають туди мирянам і давати можливість працювати в цих монастирях", - сказав Волков.

Як він зазначив, безліч святинь в Росії сьогодні "вимагають відновлення і підтримки, в тому числі підтримки нематеріальної".

Але до слова, прес-секретар патріарха додав, що Афон є важливим і найдавнішим духовним центром для світового православ'я. І це ніхто не має наміру спростовувати.

"Формальної заборони на відвідування ні афонських монастирів, ні храмів Константинопольського патріархату у чад Російської православної церкви немає. Є тільки зараз дисциплінарна заборона на участь у Божественній літургії, на причастя", - сказав священик.

Користувачів мережі здивувала дана заява. "Я чекав цього", - написав московський журналіст Василь Максимов в Twitter. У коментарях також висловили свою думку.

Як повідомляв "Апостроф", керівник фракції "Народний фронт" Максим Бурбак заявив, що рішення РПЦ, які були прийняті в Мінську, вивели російську церкву за межі світового православ'я.