Генерал пояснив, чого побоюється Путін в ситуації з Азовським морем

У Кремлі побоюються йти на загострення ситуації в Азовському морі, оскільки усвідомлюють, що це призведе до посилення міжнародних санкцій.

Про це "Апострофу" розповів екс-заступник голови генштабу Збройних сил України, генерал-лейтенант Ігор Романенко.

"У Кремлі ж теж враховують, що подальше загострення в Азовському морі боляче вдарить по ним самим. Вони сподіваються на президентські і парламентські вибори в Україні - на ситуацію, яку вони дешевше і ефективніше для себе розіграють. Тому, з точки зору їх аналітиків, їм невигідно далі загострювати ситуацію. А Україні теж не можна сидіти склавши руки - треба відстоювати свої позиції ", - зазначив він.

Романенко вважає, що РФ може перекрити доступ до моря, але це призведе до подальших міжнародних санкцій, які виллються для Путіна в мільярди, які він би не хотів втрачати.

"Наприклад, можуть бути введені санкції проти їх портів", - додав він.

При цьому, на думку експерта, військовий сценарій на Азові залишається малоймовірним.

"Можливо буде тривати блокування кораблів в Азовському морі. У нас є певні сили, але у них - більше. Ми не зможемо відповідати. У такому випадку потрібно загострювати і переводити ситуацію в широкомасштабну війну, яка на поточний момент є недоцільною для України", - заявив Романенко.

Як повідомляв "Апостроф", раніше російський чиновник Франц Клінцевич пригрозив перекрити Азовське море українським судам.

Детальніше про те, чого варто очікувати від ситуації в Азовському морі, читайте в матеріалі "Апострофа" Між Україною і Росією загоряється третій осередок: є небезпека великої війни.