RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Вінницька єпархія відреагувала на маніпуляції ЗМІ: опубліковано заяву

Духовенство Вінницької єпархії засвідчило вірність Українській православній церкві і висловили усебічну підтримку владиці Симеону.

Про це йдеться у заяві прес-служба Вінницької єпархії, яка відреагувала на маніпуляції у ЗМІ.

Як зазначається, минулого тижня у Вінниці відбулися два зібрання духовенства, в яких брали участь трохи більше як 40 кліриків міських храмів, а також представники монастирів.

Учасники засвідчили вірність УПЦ і рішучість до виконання рішень Собору єпископів, який відбувся 13 листопада у Києві. Також вони звернулися до митрополита Вінницького і Барського Симеона з проханням провести загальні збори духовенства Вінницької єпархії 19 листопада.

"Попри те, що ухвалені на зібраннях рішення не мали негативного змісту, окремі недобросовісні ЗМІ поспішили оголосити їх виступом духовенства проти митрополита Симеона. З цим категорично не погодилися інші священики єпархії, котрі висловили обурення тим, що архієрея намагаються очорнити", - йдеться у заяві.

У єпархії зазначили, що ініціативна група духовенства у свою чергу склала лист, у якому клірики висловили усебічну підтримку владиці Симеону і обурення наклепами, які лунають на адресу митрополита.

Наразі під листом поставили підписи понад 50 священиків з м. Вінниці, Вінницького, Козятинського, Калинівського та Барського районів.

"Владика пояснив, що і перше звернення, яке було написане на його адресу, насправді не містить протесту проти нього, а є декларацією готовності виконувати рішення Собору єпископів від 13 листопада, які архієрей, як і вся повнота Вінницької єпархії, буде виконувати, адже вони є обов’язковими для усіх ієрархів, кліриків та вірян Української православної церкви", - йдеться у заяві.

У Єпархії додали, що остання розмова митрополита Симеона з духовенством відбулася на щомісячному зібранні, яке відбулося 19 листопада.

Владика обговорив зі священиками й інші проблемні питання церковного життя. Щодо проведення Загальних зборів духовенства єпархії, то, як зауважив Керуючий єпархією, дату їх проведення буде ухвалене на засіданні Єпархіальної Ради, яке заплановане на 20 листопада.