RU  UA  EN

Вівторок, 19 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 березня

18 березня

Всі новини

Навіть пропонували гроші: в Україні розповіли про цинічний план Кремля по Криму і Донбасу

Президенту України Петру Порошенку Кремль пропонував гроші за відмову від Криму.

Про це "Фактам" розповів заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Юрій Гримчак.

"Наскільки мені відомо, для вирішення питання по Криму президенту України Петру Порошенку навіть гроші пропонували. Причому величезні. Умовно кажучи, більше річного бюджету України. Але на це не пішли, тому сьогодні Кремль очікує зміни влади в нашій країні, щоб спробувати "закрити" питання", - пояснив він.

За його словами, на даний момент Україна стоїть перечекати момент, оскільки позиції Росії в питанні Криму "досить слабкі".

"Реальність же така, що на сьогоднішній день Крим не визнано територією РФ. Я навіть більше скажу: останні заяви наших західних партнерів, в тому числі і США, говорять, що санкції будуть продовжені до моменту виконання Мінських домовленостей і повернення Криму Україні. Лише в такому випадку можна розглядати питання про зняття санкцій. Це ще раз показує, що позиції Росії досить слабкі. Сьогодні Україні потрібно витримати цей аврал, більше схожий на істерику і агонію", - додає Гримчак.

Як повідомляв "Апостроф", в Росії запропонували віддати Україні замість Криму кілька островів.