RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Децентралізуй це: у Києві обговорять виконання ключової реформи в Україні

В Києві у середу, 28 листопада, активісти обговорять результати децентралізації в Україні.

Про це повідомляє прес-служба міжнародного фонду "Відродження".

Так, о 14.30 в прес-центрі Українського кризового медіа-центру ("Український дім", вул. Хрещатик, 2) відбудеться прес-брифінг аналіз ситуації з добровільним об’єднанням громад та реформою децентралізації: "Завершення реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади?! Роль парламенту та народних депутатів. Необхідні рішення та законодавчі ініціативи".

Організатором заходу виступила ГО "Інститут громадянського суспільства" в межах проекту "Децентралізація в Україні: від моніторингу до реагування", що реалізується за підтримки МФ "Відродження".

Під час прес-брифінгу планується обговорення ситуації із реалізацією реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади в контексті наближення місцевих виборів 2020 року. Також активісти піднімуть питання поточного стану нормативного забезпечення реформи, необхідні кроки парламенту та розглянуть законопроекти, які надійшли у парламент від нардепів, оцінивши їх відповідність заявленим реформам.

Також буде презентовано аналітичні матеріали щодо законотворчої діяльності народних депутатів.

"На наш погляд, сьогодні доля реформи практично повністю залежить від Верховної Ради, адже ухвалення чи не ухвалення необхідних для її завершення законів є критичним в контексті місцевих виборів 2020 року, а також виборів президента та народних депутатів впродовж 2019 року", - йдеться у заяві "Інституту громадянського суспільства".

Участь у брифінгу приймуть директор з питань науки та розвитку Інституту громадянського суспільства Анатолій Ткачук, а також експерт проекту з питань місцевого самоврядування Олександр Сергієнко.