RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

В Україні розповіли про створення нових моделей БТР: фото

В Україні почали створювати нові моделі БТР, в мережі опублікували фотографії розробок.

Про це повідомляє видання Defence.

Нагадаємо, в серпні стало відомо, що на "Заводі ім. В.А. Малишева" почали збирати перший експериментальний корпус БТР-4. В умовах успіху тестових випробувань завод отримає дозвіл на виробництво і зможе почати серійний випуск корпусів. Раніше корпусу до БТР робив "Лозовський ковальсько-механічний завод". Зараз на "Заводі ім. В.А. Малишева" почалися випробування герметичності днища і випробування на полігоні.

Далі комісія військового відомства легітимізує процес, зробивши висновок здатності заводу виготовляти БТР. Після цього завод зможе запустити серійне виробництво. Зараз вже готовий корпус БТР-4, а БТР-3 почнуть робити через місяць-півтора.

Для виготовлення корпусів для БТР використовують сталь виключно українського виробництва - БТР-3 і БТР-4, так і "Оплот" роблять з української сталі.

"Я вважаю, що з нашої сталлю ми гідно виконали контракт, ніяких зауважень не було. Є всі картки обстрілів, які підтверджують, що ця сталь не пробивається. У нас все налагоджено: обробка швів, геометрія корпусу. За ці два роки результат позитивний. Тому треба продовжувати працювати ось і все ", -розповів генеральний директор ДП" Заводі ім. В.А. Малишева "Олександр Хлань.

Фото БТР-3

Фото БТР-4

Як повідомляв "Апостроф", українські конструктори здивували новим БТР з експериментальним корпусом з броньованої сталі виробництва однієї з країн НАТО.