RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

"Геноциду не було": МЗС РФ розгнівав українців заявою про Голодомор

Міністерство закордонних справ РФ заявило, що голод 1932-33х років торкнувся багатьох народів СРСР, і ніякого цілеспрямованого геноциду українського народу не було.

Відповідну заяву оприлюднила прес-служба МЗС Росії в Facebook.

"У 30-і рр. XX століття в Радянському Союзі здійнявся сильний голод, який торкнувся багато народів, які проживали на території молодої держави. Він став спільною трагедією росіян, українців, казахів та інших народів країни і найбільшою гуманітарною катастрофою на території СРСР. Спроби представити ці трагічні події виключно як "геноцид українського народу" не мають нічого спільного ні з відновленням справедливості, ні з історичними фактами, вони носять політизований і антинауковий характер", - сказано в повідомленні.

Позиція МЗС РФ була негативно сприйнята коментаторами в мережі. Багато з них назвали заяву цинічним і маніпулятивним.

"Ага, "вибухнув" сам по собі. Як дощ або захід. Вас там не буде yoрзайте, а прямо скажіть хто і для чого цей голод організував", "На злодіях шапка горить. А на цинічних злодіїв, маніпуляторах і пройдисвіт (російському МЗС) - палає", "Намагаючись спростувати штучну природу голоду в Україні, МЗС РФ нічого не може протиставити свідченнями десятків тисяч очевидців тієї трагедії" - пишуть вони.


Як повідомляв "Апостроф", раніше Президент Петро Порошенко заявив, що відповідальність за Голодомор 1932-1933 років в Україні лежить на Росії.