З 28 листопада до 6 січня триває Різдвяний піст. Також він називається Пілиппів.
Він не такий суворий, як Великодній або Великий, але все ж має свій ряд обмежень. Давайте розберемося, що можна і що не можна робити в цей період:
Можна їсти: рибу, морепродукти, овочі, крупи, фрукти, зелень, пісний хліб. У певні дні дозволяється вживання вина;
Не можна: Вінчатися, лаятися, таїти образи, злитися, заздрити, лихословити, пліткувати, засуджувати, сумувати.
Найсуворіший день посту - 6 січня. Їсти не можна аж до сходу першої вечірньої зорі, а потім слід вживати тільки пісну їжу. А ось на наступний день дозволяється повертатися в звичного режиму харчування. Медики нагадують, що до посту варто підходити, не забуваючи про своє здоров'я. Якщо у вас є проблеми з травленням, тиском, ви годуюча мати або літня людина - пісні правила варто трохи пом'якшити.
Раніше дієтолог розповів, що можна приготувати з ріпи. Це найпростіший у приготуванні овоч. До картоплі ріпа була ще й найголовнішим і добре зберігаються продуктом, і їли її цілий рік. Французи і італійці досі використовують її і в повсякденному, і в високій кухні.