RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Хоч камені з неба: окупанти залишили селище в Криму без цивілізації, відео

В окупованому Росією Криму в одному з селищ немає світла, води і газу.

Про це повідомляє блогер RoksolanaToday&Крим на своїй сторінці в Twitter.

"Близько сотні людей в кооперативі Бахчисарайського району два тижні живуть без електрики. У ньому немає ні води, ні газу", - написали в мережі.

Діти роблять уроки при свічці, а крім цієї незручності, в квартирах холодно. У багатьох вдома температура не перевищує 10 градусів тепла.

"Умови життя стали набагато складнішими. Виживаємо ми на стільки, на скільки це можливо. Придумуємо якісь механізми для поліпшення власного життя. Зігріваємося так, на скільки це в принципі можливо. Просто намагаємося вижити в цей час, до тих пір, поки щось не зміниться на краще", - розповіла одна з місцевих мешканок.

Щоб вирішити проблему, мешканці пішли до голови кооперативу. Там відповіли, що допоможе покупка нового трансформатора і її обіцяють незабаром здійснити. Однак жителі повинні самі оплатити заміну ліній електропередач.

Як повідомляв "Апостроф", в окупованому Росією Криму знищують спадщина Гурзуфа, починаючи комерційне будівництво на місці історичних будівель. А в окупованому Севастополі жителі скаржаться на владу, на "бєспрєдєл" і на "неповагу до традицій" міста. Також окупанти в Криму вразили нової абсурдною акцією за участю дітей.