Антисанітарія, цвіль, таргани і щури: Сущенко описав умови в російській в'язниці

Ув'язнений в російській в'язниці український журналіст Роман Сущенко написав листа, в якому розповів про умови, де його тримають під вартою.

Про це повідомляє інформагентство "Укрінформ".

"Пару рядків про буденне. За минулий з моменту етапування час довелося пережити культурний шок, пов'язаний перш за все не з умовами та" принадами "переміщення з примусу (вагон" Столипін ", антисанітарія, таргани розміром із сірникову коробку, всюдисущі гризуни всіх мастей, цвіль , вологість, непроглядна темрява, недоїдання і холод), а зі ставленням до людей, поміняв за рішенням суду свій соціальний статус ", - написав Сущенко.

За його словами, метою співробітників колонії є залякати і принизити гідність людей, які відбувають покарання. Журналіст також підкреслив, що висновок - "це страшно, тривожно страшно".

Українець також надіслав свій новий малюнок, на якому зображений Руанський собор у Франції. Він виконаний за допомогою "кіровського рожевого киселю" і пастеллю.

На лист політв'язня відреагувала уповноважений Верховної Ради Людмила Денисова. На своїй сторінці в Facebook вона написала, що звернулася до уповноваженого з прав людини в РФ Тетяні Москалькової з вимогою вжити заходів щодо забезпечення політв'язня Романа Сущенко належними умовами утримання.

"Я терміново звернулася з листом до Уповноваженого з прав людини в Російській Федерації Тетяні Москалькової з вимогою невідкладно вжити заходів щодо забезпечення громадянина України Романа Сущенко належними умовами утримання і медичною допомогою", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", п резидент Петро Порошенко нагородив перебуває в ув'язненні в Росії українського журналіста Романа Сущенко орденом "За мужність" ІІІ ступеня. А раніше Сущенко етапували з московського СІЗО до місця відбування покарання. Також українська влада заявила, що готова обміняти 66 засуджених бойовиків на 19 ув'язнених, які утримують в так званих ДНР і ЛНР.