Творець ДНР міг очолювати музичну студію в Лондоні незважаючи на санкції - ЗМІ

У мережі помітили, що людина на ім'я Влад Сурков, тезка помічника президента Росії Владислав Сурков, керував лондонській звукозаписною компанією.

Про це повідомляє ресурс "Відкриті медіа".

Відзначають, що за даними британського реєстру Companies House Владислав Сурков c липня 2016 по листопад 2017 року керував лондонській звукозаписною компанією - Johnny Boy Records Entertainment. Засновник компанії - продюсер Джон Равенхолл. У 90-ті він брав участь у випуску диска Скетмен Джона Sorry Seems To Be The Hardest Word, а 2010-і випускав альбоми новозеландського співака Гленна Айткена.

"За даними реєстру, Влад Сурков (в документах він позначений як MC, цю приставку до імені часто використовують репери) має російське громадянство, народився у вересні 1964 року народження, живе в центрі Москви. Помічник президента Владислав Сурков, як випливає з офіційної біографії, також народився у вересні 1964 року ", - йдеться в повідомленні.

Також ресурс зазначив, що раніше ЗМІ повідомляли про хобі Суркова - у вільний час він пише тексти для рок-груп і захоплюється гангста-репом. На його робочому столі стоїть фотографія репера Тупака Шакура, повідомляв блогер Ілля Варламов, який побував в 2011 році в гостях у Суркова.

Журналісти намагалися зв'язатися сСурковим і розпитати його про музичної компанії, проте їм це не вдалося.

"Брати участь в лондонській компанії помічникові президента було б непросто. З 2014 року Сурков включений в санкційні списки Євросоюзу, тобто, не має право в'їжджати в країни ЄС і займатися там будь-якою діяльністю. Правда, журналісти стверджували, що Сурков обходив заборони. Наприклад , за даними журналу Time, в травні 2016 року помічник президента відвідав священну гору Афон у Греції. Сам Сурков це спростовував. Тим не менш, в жовтні 2016 року Сурков приїхав до Берліна на зустріч лідерів країн "нормандської четвірки" не дивлячись на санкції", - йдеться в з спілкуванні.

Але також "Відкриті медіа" написали, що за надання недостовірних даних до британського реєстру передбачена відповідальність - аж до кримінальної.

Як повідомляв "Апостроф", помічник президента РФ Владислав Сурков, про звільнення якого йшлося навесні 2018 року, зберіг свій пост в адміністрації президента Володимира Путіна і продовжить займатися "представленням інтересів Росії на Донбасі". Також стало відомо, що кремлівський куратор бойовиків на Донбасі, Владислав Сурков, за деякими даними, використовує "кадировських" чеченців для зміцнення свого впливу на окупованих територіях.