RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Польща закрила перехід на кордоні з Україною: названа причина

Пілотний проект обслуговування пішохідного руху на кордоні між Польщею та Україною в прикордонному пункті пропуску Долгобичів-Угринів завершився в понеділок, 31 грудня 2018 року.

Про це повідомляє "Польське радіо".

Прес-секретар Люблінського воєводи Марек Вечежак нагадав, що проект був тимчасовим і відновлення роботи пункту пропуску в почався 2019 року не варто очікувати не слід, оскільки він не відповідає необхідним технічним вимогам.

"Таким є рішення, між іншим, головного коменданта прикордонної служби, який звернув увагу, що цей пішохідний перехід не цілком відповідає технічним умовам митного оформлення пішохідного руху, виникає чимало загроз. А що буде далі? Воєвода подасть клопотання до державного бюджету лише на 2020 рік, в цьому році таке клопотання відхилено і проект не буде реалізований. клопотання стосуватиметься поліпшення інфраструктури в цьому контрольно-пропускному пункті, щоб було можна відновити пішохідний рух", - пояснив Вежечак.

Зазначається, що протягом доби кордон в пункті пропуску Долгобичів-Угринів перетинало близько 3,5 тис осіб, в тому числі пішки або на велосипеді близько 850 осіб. Завданням пілотного проекту було зменшити рух на сусідніх автомобільних КПП з Україною в Гребенному (з української сторони - Рава-Руська) та Зосині (з української сторони - Устилуг).

Як повідомляв "Апостроф", раніше в межах Закарпатської та Чернівецької областей посилили кордон для протидії контрабандистам.