Журналіст розповів про неприємний інцидент з Порошенком на полігоні: фото і відео

Журналіст Юрій Бутусов розповів, звідки з'явився фейк про "п'яного" президента України Петра Порошенка.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"В якості ілюстрації показують відеофрагменти і ось таку фотографію одного і того ж заходу в Нових Петрівцях 4 квітня 2015 го року, де проходила демонстрація нових зразків військової техніки, які закупила Нацгвардія. Там була маса журналістів, в тому числі і я. На одному з репортажів видно, як президент дивився в телефон як він виглядає, а потім виголосив промову з низько насунутою на очі кепкою", - говорить він.

Також журналіст наводить відео, на якому легко переконатися, що президент явно не був п'яний.

За словами Бутусова, червоне обличчя у Порошенка було зовсім з іншої причини.

"Коли президенту показували снайперську гвинтівку калібру 12,7 мм, яка була встановлена для стрільби на верстат, щоб було зручно стріляти стоячи, Порошенку запропонували вистрілити. Навколо президента були генерали Нацгвардії і Збройних сил, військової розвідки, Держохорона, загалом купа людей з великими званнями. Натовп був чималий, і всі генерали вважали своїм обов'язком сказати щось президентові про характеристики гвинтівки - "Баррета" або чогось ще на 12,7 мм, причому було очевидно, що жоден з них не має поняття, що це за зброя. До таких крупноаліберної зброї у начальства побожне ставлення як до "вундерваффе", і перебільшена увага до 12,7 мм на "показуху" завжди дуже забавно бачити. Так ось, Петро Олексійович вирішив вистрілити з настільки хваленого стовбура. Незважаючи на велику кількість "фахівців" в лампасах, і велику кількість модно одягнених охоронців, поруч з президентом не виявилося нікого, хто б йому розповів, що дуже важливою характеристикою гвинтівки калібру 12,7 мм, про яку треба було б йому розповісти в першу чергу, є її потужна віддача! На жаль, цю інформацію президент отримав безпосередньо сам, емпіричним шляхом. Після пострілу. І отримав сильний удар в око, занадто близько притулившись до оптичного прицілу!"- роз'яснює журналіст.

На щастя, обійшлося без серйозних наслідків.

"Це було схоже на легкий нокдаун, але око, як видно, уціліло, крові не було. А тоді я подумав, що президенту стане погано. Президент приїхав блідий, очевидно, після безсонної ночі, а тут здорово почервоніло. Але треба віддати належне, Порошенко не розкис і не поїхав, що цілком логічно можна було б очікувати, а вирішив тримати удар. Генерали, як нашкодили кошенята, відразу сором'язливо притихли. А Порошенко не дивлячись ні на що, підхід до преси не "злив". Він був злий, йому було боляче, але безглуздих нацгвардейцев і безглузду охорону, які не в змозі виявилися підказати президенту правила поводження зі зброєю, він не вичитував, їм все зійшло з рук. Думаю, він навіть не зрозумів, що це вони, вся ця юрба в погонах, були зобов'язані його попередити, перш ніж дозволити йому зробити постріл. Втім, військових і охоронців з самостійним мисленням президент навколо себе не терпить, так що зупинити його і підказати йому, звичайно, не було кому. Я в той момент подумав, що якщо у нього так організована його власна безпека, то що ж тут вимагати в інших питаннях .. . В даному випадку, за призначення нездатних сказати президенту "стоп" силовиків на відповідальні пости, Петро Олексійович цілком закономірно буквально отримав в око!" - пише Бутусов.

Саме з цієї причини президент натягнув на праве око кепку. Про те, що сп'яніння не було, можна зрозуміти з такого відео.

Також він вказує на те, що в мережі постійно миготить фото, яке нібито є доказом сп'яніння, але насправді це один з фейків, вигаданих російською пропагандою.

Як повідомляв "Апостроф", раніше психолог озвучив план Порошенка для перемоги на виборах президента.