RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Активісти і ветерани АТО провели під Львовом "спецоперацію" проти гральних закладів: відео

Три з трьох закладів так званої "Національної лотереї" у Винниках Львівської області призупинили роботу після рейду місцевих активістів.

Про це повідомляє ZAXID.NET.

Учасники рейду зафіксували роботу ігрових автоматів на приховану камеру і викликали поліцію. Правоохоронці опечатали установи до проведення детального огляду та відкрили кримінальне провадження.

"Є факт, що АТОвець програв свою земельну ділянку в апаратах. Він сидів, вони йому пропонували алкогольні напої і він в стані алкогольного сп'яніння написав розписку, що, коли він програє певну суму, вони дали йому кредит на цю суму. І після того, як програв, переписав ту ділянку", - розповів учасник бойових дій і активіст Юрій Солиган.

Численні скарги місцевих жителів змусили відвідати сюди активістів і ветеранів АТО. З прихованою камерою вони зафіксували, що ховається за вивіскою про "Національну лотерею".

Богдан - учасник бойових дій і колишній ігроман. Розповідає: схема майже не змінилася з тих пір, як гральний бізнес в Україні офіційно під забороною. Гравців підігрівають алкоголем і навіть еротикою.

"В принципі, нічого там не змінилося, просто вдосконалювалося. Гроші даєте в касу, дають картку, на картці приставляє до ігрового автомату. Чим більше грошей програєш, тим більше наливають. Щоб налили, треба починати грати від 200 гривень. І сигарети дадуть, кава, чай, що-небудь, тут навіть був такий момент, що коли вони тільки відкрилися, був стриптиз щоп'ятниці о 6 вечора", - розповідає учасник бойових дій активіст Богдан Кузьма.

Після фіксування всього процесу на камеру активісти викликали поліцію. Працівники грального закладу одразу ж змінили поведінку.

Спочатку працівниця пригощала алкоголем, потім все заперечувала. Поліцейські опломбували заклад і відкрили кримінальне провадження за статтею про гральний бізнес. Всі відеоматеріали активісти передали правоохоронцям.

"Слідчим здійснено виїзд за вказаними адресами з метою проведення слідчої дії, огляду місця події, однак власники не надали нам згоди. Було прийнято рішення про опечатування, закриття приміщень з метою отримання постанови суду для проведення санкціонованого огляду", - розповіла начальник слідчого відділу Личаківського райвідділу Михайло Борусовський.

В цілому активісти побували в трьох гральних закладах в Винниках. За словами чоловіків, після рейду до них вже дзвонили невідомі. Спочатку погрожували, потім пропонували домовитися за гроші.

Як повідомляв "Апостроф", раніше під Львовом в готелі сталося масове отруєння.