RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

На Донбасі пропав боєць ЗСУ, бойовики вже заявили про його полон

У середу, 23 січня, близько 4 ранку в районі виконання бойового завдання на одному з постів спостереження в районі населеного пункту Павлопіль (Донецька область) зник військовослужбовець.

Про це повідомляється в Facebook.

Уточнюється, зниклий боєць є розвідником взводу одного з підрозділів 79-ій десантно-штурмової бригади. На даний момент організований пошук військовослужбовця, вживаються заходи для швидкого старту його місцезнаходження.

У свою чергу, бойовики заявили, що захопили бійця в полон.

"Бійці "НМ "ДНР" взяли в полон ще одного військовослужбовця ЗСУ. Група з 4-х десантників намагалася підійти до позицій "ДНР". Наступивши на світлову міну, троє відступили, а четвертий здався в полон, з проханням не стріляти в нього", - йдеться в повідомленні Telegram-каналу WarGonzo.

При цьому, координатор громадської організації "Медійна ініціатива за права людини" Ольга Решетилова в Facebook вказала на важливу деталь з полоном українських військовослужбовців.

"Третій за місяць військовослужбовець ЗСУ в полоні. Потрапляють до бойовиків не під час бою, а з незрозумілих і не до кінця розслідуваних обставин. Командування бригад реагує по-різному. Одні, як Закарпатський Легіон, відразу оголошують свого бійця полоненим і намагаються йому допомогти. інші, як 58 омпбр, безапеляційно стверджують, що це дезертир, намагаючись прикрити свої *упи", - написала вона.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі назвали ім'я ще одного українського бійця, який потрапив в полон до бойовиків на Донбасі.