Дивна загибель в Одесі відомого ветерана АТО з позивним "Барс": з'явилося відео і нові подробиці

Учасник АТО, який підірвався на гранаті в Одесі, останнім часом був у пригніченому стані, стверджують його знайомі.

Про це повідомляє ТСН.

Жителі сусідніх будинків з місцем, де вранці 26 лютого виявили тіло загиблого, розповідають, що напередодні ввечері чули гучний звук, проте йому значення не надали.

"Ми звикли до таких звуків, тому що дорога. Вантажівки проїжджають. Могло колесо вибухнути. Це було десь в 23 годині", - говорить місцева жителька.

Поліція встановила особу загиблого і причину смерті - численні осколкові поранення. У нього вдома правоохоронці знайшли цілий арсенал зброї - пістолет, патрони і гранати, зокрема, і РГД-5. Саме від такої чоловік і загинув.

За словами радника глави Нацполіції в області Руслана Форостяка, за попередніми даними слідства, кільце від гранати чоловік утримував лівою рукою, а граната вибухнула в правій руці

"Від отриманих смертельних поранень він помер на місці. Перевіряються всі можливі версії", - розповів він.

Загиблий виявився досить відомим в Одесі активістом, колишнім бійцем АТО з позивним Барс. Після демобілізації мав побутові проблеми і жив зі своєю хворою матір'ю. Поліція припускає, що стався нещасний випадок або самогубство.

Друзі загиблого цього не виключають, але висувають і свої версії - чоловіка могли вбити в іншому місці, а тіло підкинути.

"Є інформація, що перед тим як він вийшов з дому, він до того ж в домашніх тапочках був, хтось йому зателефонував. Звичайно в нього могли бути вороги... Чому тіло знайшли на наступний день? Так, є така ймовірність, що людина могла накласти на себе руки", - стверджує друг загиблого.

Найближче оточення Барса помітили, що останнім часом його пости в соцмережі були досить депресивними. Однак за допомогою він ні до кого не звертався, тому припускають, що причиною смерті міг стати і посттравматичний розлад.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Одесі спалили машину відомого активіста.