​На місці проведення КаZантипу в Криму жителі підняли бунт проти окупантів: фото, відео і реакція мережі

В окупованому Росією Криму жителі влаштували мітинг проти місцевої так званої влади.

Про це повідомляє видання "Говорить Москва".

Акція пройшла на косі між селом Поповка і селищем Штормове, де почалося будівництво креветочної ферми. Місцеві жителі вийшли на мітинг, щоб запобігти збитку екології і туризму, який завдасть будівництво в цих місцях.

Відзначають, що на цьому місці раніше проходив фестиваль КаZантип. Зараз там планують побудувати 9 ангарів з басейнами для вирощування ракоподібних.

Кримчани відправили окупаційній владі петицію, де написали: "Діяльність цієї ферми безпосередньо загрожує забрудненнями найближчих водойм технічними сливами, а так само може спричинити висушування озера з лікувальною гряззю в результаті систематичного споживання солоної ропи для потреб ферми. Крім того, самі промислові споруди будуть прямим перешкодою для вільного доступу до природного пляжу, як жителям, так і гостям півострова, які відвідують західний Крим виключно через широту і протяжності піщаних пляжів, чистоти відкритого моря та екології".

Крім того, місцеві жителі вказують, що на території села Попівка діє дитячий оздоровчий табір, відпочинок в якому також буде неможливий, якщо ферму побудують.

"Під час розчищення території підрядник вже знищив кілька десятків багаторічних дерев виду" лох сріблястий ", також постраждали і деякі рідкісні рослини півострова, занесені в Червону книгу, повідомляють кримчани. За даним фактом вже порушено кримінальну справу", - пише ресурс.

У мережі також прокоментували ситуацію.

Як повідомляв "Апостроф", в 2014 році під час захоплення військової частини в Севастополі (анексувати Крим) російські військові використовували місцевих жителів, прикриваючись ними як "живим щитом".