RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

СБУ в Донецьку розіграла голлівудський трилер: що розповідають бойовики

Бойовики придумують фейки не тільки про ЗСУ, а й про СБУ.

Про один з них говориться в матеріалі "Апострофа".

Так, справжній голлівудський трилер розігрався в кінці лютого в Донецьку. "Захиснику" республіки, якомусь Віталію Міщенку, подзвонили з номера телефону однієї з його дочок, які живуть на підконтрольній Україні території.

А далі, все як в сценарії до нової частини фільму "Заручниця" з Ліамом Нісоном: голос у трубці повідомив, що знаходиться в одному приміщенні з дівчатками і зажадав від Ліама Міщенка видати всі таємниці: місце служби, звання, рід діяльності. Але Міщенко-Нісон, на відміну від героя фільму "Заручниця", не кинувся в саме кодло ворога рятувати дочок, а просто проігнорував, сподіваючись, що все саме якось вирішиться, і відмовився співпрацювати із невідомими (ну дві доньки добре, але честь "республіки" понад усе). Тоді зразковий батько отримав на телефон повідомлення-погрозу: "Ти зробив свій вибір, тепер можеш тільки гадати, чиє тіло до тебе прийде перше". Але кінець у цій історії цілком щасливий: дочкам нічого не було (мабуть спецоперацію проводив новачок у СБУ, який ще не навчився бути досить кровожерливим), а Ліам Міщенко продовжує благополучно захищати "республіку" від фашистської інтервенції.

У той же час, той факт, що це була спецоперація СБУ та співробітники українських спецслужб мають до події відношення, викликає великі сумніви. Не виключено, що так розіграти Міщенка вирішили його ж "товариші по службі".

Детальніше про фейках бойовиків, читайте в матеріалі "Апострофа": Кровожерливі солдати і раби ЗСУ на городі: бойовики "підривають" фейк перед виборами.