"Укрлендфармінг" Бахматюка вклав велику суму в розвиток культури в селах

Найбільший за обсягом земельного банку аграрний холдинг України "Укрлендфармінг" бізнесмена Олега Бахматюка інвестує понад 400 тисяч гривень в розвиток культури на селі в Херсонській, Полтавській, Вінницькій та Івано-Франківській областях.

Про це повідомляє "Обозреватель".

У компанії відзначили, що активно займаються питанням підтримки та розвитку культури на території тих сільрад і ОТГ, де присутні її підрозділи, а відновлення сільських клубів - один із напрямів такої допомоги. Зокрема, підприємство "Укрлендфармінг" "ЮТС-Агропродукт" приєдналося до реконструкції клубу в селищі Шляхове Бериславського району Херсонської області і витратила на ці потреби 9,4 млн гривень.

"Рівень життя в країні починається з рівня життя на селі. Сільські жителі становлять найбільшу частку трудових мігрантів, тому що хочуть кращого життя. І якщо ми хочемо зупинити трудову міграцію, то нам потрібно розвивати українське село. В містах є розважальні центри, молодь має доступ до творчих і музичним гуртках. Осередком культури в селі є клуб, і саме тут відбуваються основні культурні події. "Укрлендфармінг" допомагає нам відновлювати роботу клубу і розширювати його можливості - тепер тут будуть також спортивний і дитячий ігровий майданчик ", - повідомив голова ради селища Шляхове Віктор Доля.

Директор підприємства "ЮТС-Агропродукт" Володимир Яровий зазначив:

"Існує чітка тенденція - чим більше розвинене село, тим більше людей залишаються в ньому жити і працювати. Нам як агропідприємству, яке дбає про добробут жителів сіл, приємно усвідомлювати, що ми долучаємося до відновлення клубу як центру культурного життя в селі".

В цілому "Укрлендфармінг" реалізує подібні проекти з підтримки сільських будинків по всій Україні - це і відновлення приміщень, і закупівля сценічних костюмів для творчих колективів та опалювального обладнання, ремонт сільських бібліотек і т.д.

Довідка

Група компаній «Укрлендфармінг» - один з найбільших європейських виробників сільськогосподарської продукції, неодноразово відзначений в різних рейтингах як один з кращих роботодавців України. На 400 підприємствах Укрлендфармінг в 600 населених пунктах України працює близько 30 тис. чоловік. Агрохолдинг експортує свою продукцію в 40 країн світу і є одним з найбільших платників податків в Україні.