​Погода на Великдень і травневі: синоптики розповіли про сюрпризи

28 квітня, на Великдень, в Україні буде тепла і сонячна погода, температура повітря прогріється до 23 градусів тепла.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

У неділю, 28 квітня, на півдні, сході, півночі і в центрі країни збережуться весняно-літні температури: від 20 до 23 градусів з позначкою "плюс", а ось на заході України очікується несуттєве, але все ж похолодання. Стовпчики термометрів у цьому регіоні покажуть від 17 до 19 градусів вище нуля. Крім того, в неділю на заході країни синоптики не виключають опади. Аналогічна метеокартіна збережеться в Україні і в понеділок, 29 квітня.

Однак, за словами заступника директора "Укргідрометцентру" Анатолія Прокопенка, відразу після Пасхи температура повітря почне падати.

"У найближчі дні температура повітря буде зростати по всій території України і підвищиться до 17-22 градусів. Невеликі опади очікуються лише в західних областях. А ось з 29 квітня по 1 травня очікується, що атмосферний фронт пройде по всій території України, і будуть невеликі грозові опади. З проходженням цього атмосферного фронту температура повітря дещо знизиться, на 2-4 градуси, але це не суттєво", - пояснив Прокопенко.

Детально про прогноз погоди на 23 - 30 квітень читайте в матеріалі "Апострофа": Сюрприз на Великдень: синоптики розповіли про погоду на тиждень.