В Україні скасували "мобільне рабство": як зберегти свій номер у іншого оператора

Українцям розповіли, як буде здійснюватися сама процедура перенесення мобільного номера.

Про неї розповіли в матеріалі "Апострофа".

"Для отримання послуги MNP абоненту слід звернутися з письмовою заявою до офісу обслуговування оператора-одержувача, або дистанційно, заповнивши реєстраційну форму на сайті оператора, або подати заявку іншим встановленим оператором способом", - розповіли в "Київстар".

При цьому, в компанії уточнили, що процес перенесення номера організовує оператор-одержувач.

"Він направляє запит базового оператору про можливість надання послуги за певним абонентським номером. Базовий оператор повинен підтвердити таку можливість, або повідомити про підстави для відмови. Оператор-отримувач повідомлятиме про результати розгляду заявки, і у зручний для абонента час, підписує з ним договір на надання послуги перенесення номера", - додали в компанії.

При цьому, важливим моментом у процедурі перенесення номера є його реєстрація. Тому перше, що потрібно зробити, навіть раніше, ніж подавати заявку новому оператору - переконатися, що номер зареєстрований.

"Для цього необхідно зателефонувати своєму оператору або прийти в його офіційний магазин. Співробітники магазину або call-центру скажуть вам, чи зареєстрований номер на вас. Якщо так - сміливо починайте процедуру перенесення номера", - інструктує громадян "Vodafone Україна".

Якщо ж з'ясується, що номер не зареєстрований, потрібно буде пройти процедуру реєстрації у поточного оператора.

"Щоб зареєструвати номер, потрібно зайти в персональний кабінет на сайті поточного оператора, заповнити заявку, запевнивши її електронно-цифровим підписом. Зареєструвати номер також можна оффлайн в будь-якому фірмовому магазині поточного оператора - для цього потрібно заповнити відповідну заяву і надати документ, що засвідчує особу (паспорт, права, закордонний паспорт і так далі)", - повідомляє Lifecell.

Ну а після цього вже точно можна подавати заявку новому оператору, в якій потрібно вказати бажану дату перенесення номера.

Детальніше про це, читайте в матеріалі "Апострофа": В Україні запрацюють революційні зміни в мобільному зв'язку: що це значить.