Синоптик дала новий дощовий прогноз по Україні

Протягом поточного тижня дощі не збираються покидати Україну.

Про це розповіла синоптик Наталка Діденко у Facebook.

"Циклон Valentin (на супутниковому фото) у четвер залишить територію України. Він за цю добу стане вже стареньким і прихилить завтра свою сиву голівоньку до іншого, молодого циклона Werner, який гулятиме поблизу Скандинавії (на карті). Інакше кажучи, увіллється в іншу циклонічну систему. Проте його атмосферні фронти завтра нас ще зачіпатимуть.

Відповідно, 2-го травня сильні опади в Україні припиняться, дощі будуть періодичними, невеликими, максимум помірними", - написала метеоролог.

Температура повітря, за словами Наталки Діденко, дещо підвищиться. Очікується західний поривчастий вітер. Протягом дня у більшості областей України очікується +13+19 градусів.

У Києві 2-го травня дощі також послабшають та припиняться. Найближча ніч буде холодною, +5, +6 градусів, завтра вдень потепліє до +14 градусів, а якщо визирне сонечко - то й вище.

"Надалі волога погода все ж домінуватиме, дощі періодично випадатимуть. Тепліше буде на Півдні та Сході, а ось на Заході та Півночі України вже з 5-6 травня знову холоднішатиме", - підсумувала синоптик.

Як повідомляв "Апостроф", на вихідних, 4-5 травня, в Україні буде тепла погода, але з опадами у вигляді дощу.