RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Псевдоактивісти вимагали хабар у столичного забудовника, - ЗМІ

Активісти, які взяли участь в акції протесту в Протасовому яру, потрапили в гучний скандал з вимаганням хабара у забудовника.

Про це розповів сам забудовник, який виявився жертвою інциденту із земельною ділянкою по вулиці Миколи Амосова у Солом'янському районі Києва.

За його словами, сценарій блокування роботи і фігуранти акцій не змінюються роками. Вперше організатори скандалу "засвітилися", коли вимагали 350 000 доларів США за припинення акції громадянської непокори у Врадіївці, Миколаївської області (2013 рік).

Крім цього, учасники протестної акції маніпулюють даними про абстрактні 4,5 гектара "зеленої зони". У той же час в документації, яку нам показав забудовник, мова йде про земельну ділянку площею 2,78 гектара. А площа фактичної забудови (тобто територія, яка буде зайнята будівлями і дорогами) взагалі не буде перевищувати 0,9 га. І мова йде саме про ту ділянку Протасового яру, де схили захаращені сміттям і відходами. Тобто, називати їх парковою зоною заважає навіть рельєф місцевості, бо нахил земель в деяких місцях досягає 60 градусів. А це означає, що піші прогулянки там неможливі. І ніяких ознак пішохідних доріжок або іншої паркової інфраструктури там немає.

Варто відзначити, що зібрані факти вказують, що конфлікт інтересів існує тільки між активістами і правопорушниками, які в день протестів закидали учасників акції і правоохоронців димовими шашками, петардами. І цим поставили під загрозу життя і здоров'я місцевих жителів, представників правопорядку.

Чи готові псевдоактивісти до цивілізованого діалогу? Їх поведінка вказує, що ні. Тому засідання тимчасової комісії Київради з резонансних забудов було зірвано саме їх представниками. Члени цієї команди блокують рух транспорту в столиці, знищують приватну власність, провокують людей до скоєння злочинів.

Зараз тимчасова комісія радить ТОВ "Дайтона ГРУП" призупинити будівельні роботи, через "суспільний резонанс". Але це рішення не вказує на позицію КМДА або місцевої громади, носить лише рекомендаційний характер і поки відповідає інтересам лише незначної групи людей.