RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

В Одесу прибув корабель британської розвідки: фоторепортаж

Вранці 6 травня в Одеський морський порт зайшов британський розвідувальний корабель HMS Echo H87.

Про це повідомляє "Думська".

HMS Echo увійшов у Чорне море ще 20 квітня і, згідно з договором про режим чорноморських проток, повинен покинути його до 10 травня. З 21 по 25 квітня він гостював у румунській Констанці, а з 30 квітня по 3 травня - в грузинському Батумі. За попередньою інформацією, корабель простоїть в Одесі до 9 травня.

Як повідомляється, "Ехо" вважається гідрографічним і розвідувальним судном. Прийнятий на озброєння флоту Її величності в березні 2003 року. Має довжину 91 метр, ширину 17 і осадку 5,5 метрів. Водотоннажність близько 4000 тонн. Швидкість 15 вузлів. Екіпаж 72 людини. Для довготривалого перебування в одній точці оснащений так званими азимутними двигунами. Озброєння складається з трьох шестиствольних 7,62 мм кулеметів M134 Minigun, двох 20 мм зенітних скорострільних гармат "Ерлікон" і чотирьох великокаліберних кулеметів.

Це вже другий візит розвідника в Одесу. Вперше він зайшов в Одеський порт 19 грудня 2018 року і був першим кораблем НАТО, який відвідав Україну після захоплення військових моряків в Керченській протоці кораблями агресора.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", 6 березня в порт Одеси зайшли два корабля НАТО - фрегат TCG Barbaros і штурмової катер TCG Marti Військово-морських сил Турецької Республіки.