Опубліковано вражаюче панорамне фото околиць ЧАЕС

У мережі з'явилося панорамне фото околиць Чорнобильської атомної електростанції, зроблене з висоти 35-50 метрів.

Фото опублікував у себе на сторінці в Facebook голова Державного агентства України з управління зоною відчуження Віталій Петрук.

"Став-охолоджувач ЧАЕС. Спасибі за сферичне фото Олександру Сироті (заступник голови громадської ради при Державному агентстві з управління зоною відчуження, - Ред.)", - зазначив автор поста.

На фото на захід зображені енергоблоки атомної електростанції, вкриті ізоляційною спорудою "Саркофаг", на північний захід - масштабні труби електростанції, на північному сході - міст через річку Прип'ять, а також з півдня на північ - сама річка та її притоки, які утворили острівці . Також помітні піщані пляжі з великою кількістю мулистих відкладень безпосередньо навпроти електростанції.

Як повідомляв "Апостроф", 26 квітня до 33-ій річниці аварії на Чорнобильській атомній електростанції в мережі з'явилися фото футбольного стадіону "Авангард" в центрі Прип'яті і де не було проведено жодного матчу з моменту його заснування. 1 травня 1986 року була запланована урочиста церемонія відкриття стадіону, а 9 травня місцева команда "Будівельник" на цьому стадіоні повинна була зустрітися "Шахтарем" з Олександрії. Однак плани перервала трагедія на ЧАЕС.