Травневий повний місяць 2019: коли воно настане і чим небезпечно

У травні мешканців України очікує особливий повний місяць, який відбудеться 18 травня в знаку Скорпіона.

Як розповіла "Фактам" астропсихолог Валентина Віттрок, він може принести українцям різноманітні сюрпризи, від більшості з яких людство захоче відмовитися.

"Транзитний місяць, що йде по знаку Скорпіона, може стати каталізатором низинних пристрастей і емоцій. Енергії такого знака, як Скорпіон, і в звичайний час не особливо миролюбні, але посилені повним Місяцем, зовсім можуть стати руйнівними. У людей може з'явитися бажання все ламати, руйнувати роками існуючі зв'язки і відносини, сваритися і висловлювати оточуючим все, що вони думають, причому в зневажливій і образливій формі", - зазначає вона.

При цьому Віттрок підкреслила, що в цю ніч можливі спалахи насильства.

"На цю тему існує анекдот, про який можна сказати, що це було б смішно, коли б не було так сумно. Дівчина йде вночі через парк, на неї нападають і ґвалтують. Коли ґвалтівник тікає, вона насамперед дістає з кишені місячний календар, дивиться і каже: "Так я і знала: Місяць у Скорпіоні!"- додала вона.

Астропсихолог закликала українців 18 травня не ходити в темний час доби по безлюдних місцях та не провокувати агресивно налаштованих людей.

"Рекомендується також відмовитися від хірургічних операцій - вони протипоказані під час будь-якого повного місяця, а вже у такий агресивний період, як цей, тим більше. При повному Місяці внутрішні органи стають повнокровними, тому будь-яке - навіть мінімальне - хірургічне втручання загрожує кровотечами", - зазначила фахівець.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що 21 березня жителі України могли спостерігати так зване "супермісяць", яке традиційно називають "черв'ячним".