RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

"Національний корпус" у Києві влаштував мирну акцію у відповідь на голосування ПАРЄ

У середу, 26 червня об'єднані націоналісти на чолі із лідером київського осередку політичної партії "Національний Корпус" Сергієм Тамаріним влаштували мирну акцію протесту під Посольством Франції в Україні з метою передати уряду Франції свою заяву та вимоги щодо останнього голосування ПАРЄ.

Про це повідомляє прес-служба "Національного корпусу".

Активісти розгорнули банери, що мали мету нагадати Європі про можливість катастрофічних наслідків нещодавнього рішення.

Представники партії "Національний корпус" мирною акцією протесту висловили своє відношення щодо останнього голосування ПАРЄ, яке стосувалося зняття частини санкцій з Російської Федерації, які були на неї накладені у 2014 році. Мова йде про голосування, яке було ініційовано представниками Німеччини та Франції та відбулося 26 червня. Результат засідання наступний: із 190 депутатів — 118 проголосували за зняття частини санкцій з РФ. Найбільшим союзником Росії у цій ситуації виявилася Франція, делегація якої проголосувала одностайно на підтримку РФ.

"Росія повернулася до ПАРЄ за ініціативи Франції та Німеччини. Це може свідчити лише про те, що нам більше не можна і не треба ні на кого розраховувати, окрім як на себе", - прокоментував лідер київського осередку політичної партії "Національний Корпус" Сергій Тамарін.

Також, свою думку висловив голова юридичного відділу "Національного Корпусу" Віктор Шендибило, який нагадав, що Франція була однією з країн-підписантів Будапештського меморандуму та одним з творців Нормандського формату, у якому Україна нині проводить перемовини. За його словами, останнє голосування ПАРЄ яскраво демонструє те, що "союзник" у вигляді Західної Європи виявився другом нашого агресора.

Варто зазначити, що подібне рішення представники політичної партії "Національний корпус" раніше прогнозували. Зокрема, вони неодноразово робили акцент на тому, що Мінський і Нормандський формати перемовин не дають жодних результатів, не мають за собою реального захисту для України. Також, у націоналістів були сумніви щодо зацікавленості країн-гарантів в інтересах української держави. Останні події частково підтверджують точку зору націоналістів.