Розведення військ на Донбасі: з'явилися нові подробиці

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ отримала повідомлення про завершення розведення сил і засобів на ділянці в районі Станиці Луганської на Донбасі.

Про це пишуть у звіті місії.

"29 червня СММ отримала ноту Міністерства закордонних справ України, в якій повідомляється про те, що розведення сил і засобів Збройних сил України на узгодженій ділянці розведення в районі Станиці Луганській завершено", - йдеться в повідомленні.

Крім того 30 червня ОБСЄ отримала лист від збройних формувань з непідконтрольних уряду районів Луганської області, в якому зазначають, що вони завершили розведення сил і засобів на узгодженій ділянці розведення в районі Станиці Луганській.

Зокрема, 26 червня СММ зафіксувала, що процес розведення сил і засобів почався, коли особовий склад ЗСУ та члени збройних формувань залишали їхні крайні передові позиції разом з озброєнням і виходили за межі дільниці розведення.

"Надалі протягом кількох днів, за спостереженнями місії, Збройні сили України і збройні формування залишили інші позиції на ділянці розведення", - йдеться в звіті.

Спостерігачі також відзначили, що в межах ділянки розведення Збройні сили України почали проводити роботи по демонтажу передових фортифікаційних споруд і розмінування, а члени збройних формувань проводили роботи по демонтажу укриття, а також прибрали кілька бетонних блоків на ділянці розведення і почали облаштовувати нову контрольно-пропускну інфраструктуру за межами дільниці розведення.

"Зараз на ділянці розведення спостерігається спокійна і стабільна ситуація. СММ і далі буде активно спостерігати за ситуацією і повідомляти про результати спостереження", - йдеться в звіті.

Як повідомляв "Апостроф", з'явилося нове відео відведення озброєння в районі Станиці Луганській на Донбасі.