​Грає на боці Путіна: мережі розгнівала заява Коломойського про війну на Донбасі

У мережі піднялася хвиля обурення через висловлювання відомого олігарха Ігоря Коломойського про те, що військові дії на Донбасі - це "внутрішній громадянський конфлікт".

Про це він заявив в інтерв'ю для видання "НВ".

Ігор Коломойський стверджує, що конфлікт на Донбасі "ніким не інспірований, ніякої Росією", при цьому він визнає, що там є російська техніка.

"А у нас те, що сталося на Донбасі - це що сталося? Це внутрішній громадянський конфлікт. Вона і зараз там є, російська техніка, і буде. Поки буде конфлікт, буде там російська техніка. Це реалії з життя. Так, вона там є. А у нас американська техніка з цього боку є. І що з цього? Джавелін є у нас? Це чия техніка? " - завив Коломойський.

Однак наявність російських військових на Донбасі Ігор Коломойський також визнав і назвав їх "переодягненими відпускниками".

"Ми говоримо, що військові російські присутні на Донбасі. Це факт. Вони, правда, переодягнені в відпускників або кого-то. У" ДНР-ЛНР "1-2-й корпус, в усякому разі, те, що стосується офіцерського складу, то 100% там багато російських військовослужбовців, які поїхали в "відпустку" або в "відрядження", - виконувати інтернаціональний обов'язок. ... І не робіть з цього катастрофу, - це нормальне явище ", - додав олігарх.

У мережі піднялася хвиля обурення через сказаного Коломойським.

"Коломойського так притиснули американці, що він тепер готовий транслювати будь-яку російську пропаганду. Просто у нього немає вибору. І це зрозуміло. Тут або він відведе Україну в російський світ, або Україна відведе його до прокурора. Причому американському. І там він виявиться не в Баришівському районному суді. І навіть не шостому окружному адміністративному. повирішувати вийде. А значить це дорога в один кінець. дорога, яка, звичайно ж не подобається олігархові. І йому дуже хочеться сховатися. сховатися нині від американського правосуддя можна тільки в Росії, тому ч то після Ізраїлю в Іран не поїдеш. А Путіну потрібно зняти санкції. А для цього потрібно прибрати Росію з порядку денного. Зробити переговори прямими. І тоді це тільки громадянський конфлікт в Україні. Через мову. І Росія тут вже ні до чого. І не маючи іншого Шляхи Коломойський допомагає Путіну ", - написав у Facebook журналіст Сергій Фурса.

За його словами, заява Коломойського - своєрідний тест для президента Володимира Зеленського.

"Тест Коломойським - найголовніший тест для Зеленського. І не тільки в зв'язку з Приватбанком. Шлях, на який Коломойський штовхає Зеленського, вигідний насамперед Коломойському", - вважає Фурса.

Як повідомляв "Апостроф", в понеділок, 1 липня, представник президента України Володимира Зеленського у Верховній Раді, другий номер виборчого списку "Слуги народу" Руслан Стефанчук зробив нову заяву щодо російської мови на Донбасі.