RU  UA  EN

Четвер, 27 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

Всі новини

Назад до часів Януковича: соцмережі обурило прокурорське свавілля в Харкові

Юристи і підприємці в Харкові скаржаться на те, що співробітники правоохоронних органів, зокрема прокурори, порушують проти компаній "фейкові" кримінальні справи і вимагають гроші за їх закриття.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє юрист Леонід Маслов.

За його словами, такого "свавілля" з боку правоохоронців не спостерігалося в Харкові вже давно.

"Схема цих бандюг така. (Вони між собою цей свій комерційний проект називають "тєма" або "прєсовать комерсов". Судді і слідчі поліції теж "в тєме", але організатори і основні бенефіціари - прокурорські). Вносять в ЄРДР фейкове кримінальне провадження за ст. 358 КК (підробка документів) або за "рапортом" або за яким-небудь дрібним податковим порушенням. Мовляв, невідомі особи ТОВ такого-то або ФО-П такого-то підробляють документи (наприклад, декларацію з ПДВ ). Під це ведуть "розслідування" і збивають бабло", - розповідає Маслов.

Юрист також зазначає, що сам на практиці стикався з "темою" всього двічі, проте говорять про те, що це відбувається масово. У коментарях також відзначають, що подібне відбувається і в Дніпрі.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", Служба безпеки України затримала в Харкові двох посадових осіб на систематичних хабарях.