Повинна горіти земля під ногами: мережа бурхливо відреагувала на скандал навколо телемосту з Росією

У мережі піднялася хвиля обговорень і коментарів з приводу відмови телеканалу NewsOne проводити спільній телеміст "між Росією і Україною", анонсований російським телеканалом "Росія 24".

Українські активісти, волонтери, політики, блогери та журналісти висловилися в інтернеті з цього приводу.

"Телемосту" не буде! Українці, дякую всім, хто не мовчав. Тільки так зможемо захистити країну", - зазначила журналістка, телеведуча Яніна Соколова в Facebook.

"Все, телеміст звалився, навіть не розпочавшись. "Треба пагАваріть" накрилося мідним тазом", - написав волонтер Юрій Мисягін.

"Телеканал NewsONE скасував телемарафон "Треба поговорити", пославшись на погрози фізичної розправи на адресу каналу, журналістів і їх сімей. От же ж реваншисти доморощені. А плануючи цей геніальний мегаефір ви що, розраховували на орден чи негайне вручення Нобелівської премії миру на Червоній площі?", - прокоментував нардеп Мустафа Найем.

Як повідомляв "Апостроф", СБУ терміново звернулася до президента Володимира Зеленського через скандал навколо телемосту з Росією.

Згодом Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження за фактом телемосту "між Росією і Україною", анонсованого російським телеканалом "Росія 24" за участю українського телеканалу NewsOne.