RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Журналісти дізналися про "таємні" навчання Нацгвардії у Чорнобильській зоні: фото

Журналісти дізналися, що Національна гвардія проводить в місті Прип'ять Чорнобильської зони таємні військові навчання.

Про це повідомляє DW з посиланням на свої джерела.

"Просто в місті навчання проводяться", - заявив екскурсовод і показав журналістам кульові отвори в будівлях у місті.

Ресурси "сталкерів" з ЧАЕС підтверджують інформацію про стрільби, також про них згадував директор компанії "Чорнобиль-тур" Ярослав Ємельяненко.

"Кажуть, знову будуть стріляти. Місто закрито, тобто, без попереджень. Туристів не пускали на локацію", - написав він у соцмережах.

Також сайт ДП "Центр організаційно-технічного та інформаційного забезпечення управління зоною відчуження" в травні заявляв, що місто Прип'ять закривали для проведення "режимних заходів".

У Національній гвардії підтвердили інформацію про навчання в зоні ЧАЕС, зазначивши, що такі заходи проводяться в рамках стратегії деокупацію Донбасу.

"Реалізуючи план міністра внутрішніх справ по деокупацію Донбасу "Механізм малих кроків", за погодженням з адміністрацією зони відчуження в Прип'яті періодично здійснюється підготовка підрозділів Національної гвардії України до ведення бойових дій в місті", - заявили в НГУ.

Як повідомляв "Апостроф", раніше у відкритому доступі були опубліковані фото і відеозапис навчань військовослужбовців Операції Об'єднаних сил на сході України.