RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

Росія похвалилася відео випробування "невидимого" безпілотника: в мережі хвиля сміху

В інтернеті з'явилося відео випробувального польоту нового російського важкого ударного безпілотника "Мисливець", яке висміяли в мережі.

Про це повідомляє видання BBC.

На відео знятий зліт, політ і приземлення літального апарату. Перший політ "Мисливця" тривав понад 20 хвилин: за цей час він кілька разів облетів аеродром на висоті близько 600 метрів, після чого успішно приземлився.

"Створений БЛА "Мисливець" виконаний за схемою літаюче крило із застосуванням спеціальних матеріалів та покриттів, які роблять його практично непомітними для радіолокаційних засобів виявлення", - йдеться в повідомленні.

Відзначають, що до кінця року "Мисливець" зробить ще кілька польотів, один з яких може пройти в повністю автономному режимі.

Характеристики "Мисливця" в даний час не розкриваються. З відкритої інформації можна дізнатися, що його максимальна злітна маса складає 20 тонн, що робить його найважчим з розроблюваних в даний час безпілотників. У ньому відсутні характерні вузли підвіски озброєння на крилі, а з цього можна зробити висновок, що засоби ураження розташовуються усередині фюзеляжу.

"Мисливець" призначений в тому числі для прориву протиповітряної оборони при роботі в парі з винищувачем п'ятого покоління Су-57.

Перші фотознімки "Мисливця" з'явилися на початку року (в кінці січня) на військовому інтернет-форумі.

У мережі висміяли новий "невидимий" російський літальний апарат.

Як повідомляв "Апостроф", російські військові провели на полігоні в Казахстані чергове випробування нової ракети системи протиракетної оборони.