RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

З трунами, тваринами і бійкою: з'явилися фото і відео незвичайних акцій протесту в Одесі

В Одесі активісти вийшли на мітинги: до будівлі обласної ради принесли труну "для автотрас" і протестували проти можливого звільнення директора Одеського художнього музею Олександра Ройтбурда.

Про це повідомляє видання "Думська".

Відразу кілька акцій почалися на проспекті Шевченка перед сесією зборів, на якій повинні обрати нового голову Одеської облради.

Учасники однієї з них принесли до головного входу труну з похоронними вінками, на яких написані назви трас: "Одеса-Київ", "Одеса-Миколаїв" та ін.

Вони протестують проти корупції в органах Укртрансбезпеки, де пропускають за хабарі фури з перевантаженням, які руйнують автодороги.

Друга акція, більш численна, - проти ймовірного обрання головою облради "оппоплатформывця" Віталія Саутенкова і звільнення директора Одеського художнього музею Олександра Ройтбурда.

Її учасники, серед яких - журналісти, діячі культури, активісти патріотичних, природозахисних та інших організацій, - нагадали про проросійськы погляди першого і заслуги другого, який вивів культурну установу на новий рівень.

"Тролити" протестуючих прийшов відомий одеський фрік Стас Домбровський, який влаштував бійку з екоактивістом Владиславом Балынським і вкусив його за ніс.

Поліція, яка чергувала біля будівлі, забрала Домбровського через влаштовану їм НП.

"Пасивний педер*ст Белінський був укушений за ніс, так як сексуально домагався мого худого тіла біля обласної адміністрації Одеси", - написав Домбровський на своїй сторінці в Facebook.

Як повідомляв "Апостроф", число затриманих у зв'язку з масовими протестами в Росії, на підтримку незалежних кандидатів в Мосміськдуму, в суботу, 10 серпня, зросла до 275 осіб.