RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Відому скульптуру "переселили" з Києва в інше місто, в мережі ажіотаж: фото і відео

У вівторок, 20 серпня, в Миколаєві відбулося відкриття скульптури "Middle Way" (Середній шлях), яка раніше була встановлена в Києві і в народі отримала назву "Синя рука".

Про це повідомляє 0512.

На відкритті "Синьої руки" були присутні міський голова Олександр Сенкевич, надзвичайний і повноважний посол Румунії в Україні Крістіан-Леон Цуркану, організатори Платформи My Art, городяни і гості.

Творіння належить румунському 34-річному майстру Богдану Рацу, який народився і живе в Румунії. Скульптура була виконана в рамках реалізації міжнародного мистецького проекту "Moving Monuments / Рухомі пам'ятки".

Крістіан-Леон Цуркану зазначив, що скульптура була в Великобританії, Португалії, Румунії до того, як потрапити в Україну. "Синю руку" поставили в Києві, а тепер скульптура "перекочувала" і в Миколаїв. Організатори відзначили, що це велика честь для міста, адже він став другим після Києва місцем, куди відправився "Middle Way". Сама скульптура є символом дружби, миру і єднання. Посол Румунії також підкреслив символізм синього кольору: даний колір зображений на прапорах Румунії, України та ЄС.

Крістіан-Леон Цуркану закликав городян сфотографуватися поруч зі скульптурою і виставляти фотографії в соцмережах, щоб "Синя рука" змогла "подорожувати" і віртуально.

"Я вдячний 8 причалу за те, що ви прийняли цю скульптуру тут. Вдячний посольству Румунії, яке відгукнулося на наші пропозиції поставити арт-об'єкт у нас, в Миколаєві. Я закликаю городян дбайливо зберігати арт-об'єкт і я радий, що сьогодні ми довели , що Миколаїв - не тільки індустріальне і портове місто, а й місто, в якому цікавляться культурою", - заявив Олександр Сенкевич.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в ніч на 24 грудня 2018 року в центрі Києва на "пам'ятнику Синьої руки" з'явилося зображення, що нагадує свастику.