RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

​Бомж і суші: мережу підірвала "соціальна" реклама в Росії, відео

У Росії зняли аматорську "соціальну" рекламу за участю безхатька, якого нагодували молоді дівчата.

Про це повідомляє ресурс Bird in flight.

Все почалося з конкурсу "Нам не все одно" (#НамНеВсеРавно2019) громадського руху "Молодь Татарстану" в Республіці Татарстан. Для участі треба було зняти відео про проблеми в суспільстві не довше однієї хвилини. Організатори пообіцяли, що переможці отримають iPhone XR, Apple Watch Series 4, PlayStation 4 та інші призи.

Найбільш обговорюваним роликом для конкурсу стало відео двох 24-річних близнят Аделі та Аліни Фатхєєвих з Казані. Вони зняли відео і опублікували його з відповідним хештегом в соціальній мережі Instagram. На записі дівчата ходили по вулиці і помітили безхатька. "Бідненький, він, напевно, давно не їв!" - сказала одна з дівчат. Після цього вони через сервіс доставки замовили роли і погодували ними чоловіка. За два дні ролик подивилися більше 60 тисяч разів.

Коли відео стало популярне, казанці відшукали безхатька - ним виявився чоловік на ім'я Георгій. Йому почали приносити їжу, а про це було знято ще кілька відео.

Проте організатори конкурсу "Нам не все одно" заявили, що не мають відношення до відео і до фіналу воно не потрапить.

"Ми дали тільки хештег, кожен бажаючий, викладаючи ролик, автоматично стає учасником конкурсу. Далі у нас буде якесь журі експертів, які виберуть 10 роликів, і вже з 10 буде громадським голосуванням визначатися переможець. [...] Не розумію, навіщо цей ролик був зроблений. Швидше за все, в нашому марафоні він взяти участь не зможе, так як його журі не допустить до голосування, просто грунтуючись на моральних принципах", - розповів координатор руху Олександр.

Користувачі мережі по-своєму відреагували на відео, прокоментувавши його.

Як повідомляв "Апостроф", в Росії для жителів Краснодарського краю створили медичний сайт, на якому виявилася досить специфічна соціальна реклама.