RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

​Протягнули недовго: з'явилися цікаві дані про долю росіян, обміняних на Савченко

Російські спецназівці Євген Єрофєєв і Олександр Александров, яких свого часу обміняли на Надію Савченко, нині вже мертві.

Про це повідомляє ТСН.

"Де зараз російські військові Єрофєєв і Александров, яких обміняли на Надію Савченко? Їх адвокати стверджують, що з ними все в порядку. Але, за моїми даними, Єрофєєва хтось зарізав прямо у нього вдома. А Александров виявився в Сирії і майже відразу - серед бойових втрат", - сказав журналіст Андрій Цаплієнко.

Відзначимо, що це вже не перше повідомлення про смерть цих російських спецназівців.

Нагадаємо, ГРУвець Єрофєєв був затриманий разом зі своїм колегою Олександром Александровим 16 травня 2015 року в зоні бойових дій в Луганській області. Під час допиту капітан Єрофєєв зізнався, що очолював диверсійно-розвідувальну групу з 12 осіб, до складу якої входив сержант Александров.

Перед оголошенням вироку Александров і Єрофєєв відмовилися визнавати свою провину.

"Я нікого не вбивав, не стріляв, ні на кого не нападав, навіть не було такої мети. Прошу виправдати. Від всіх показань, даних раніше, я відмовляюся, оскільки надавав їх для збереження свого життя", - сказав Єрофєєв.

Однак в результаті ГРУвців було засуджено до позбавлення волі на 14 років з конфіскацією всього майна. А пізніше спецназівців обміняли на українську льотчицю і нині вже колишню депутатку Надію Савченко.

Як повідомляв "Апостроф", журналісти показали, наскільки відрізняється зустріч після обміну полоненими в Україні і в Росії 7 вересня.