RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

У Росії помер вчений, який підпалив себе на знак протесту: свідок розповіла, як все було

Російський вчений Альберт Разін, який 10 вересня підпалив себе біля стін Держради Удмуртії в РФ, помер в лікарні.

Про це повідомляє ресурс Udm-Info.

Нагадаємо, вранці у вівторок, 10 вересня, активіст вийшов на площу пікетувати будівлю республіканського парламенту. Там він зробив спробу самоспалення.

"На наших очах прийшла людина, явно підготовлена - на ній була маска і багато шарів одягу. Було видно, що якась рідина лилася, і він загорівся. Це сталося приблизно о 9:45 годин (8:45 за Києвом - ред.). Полум'я посилювалося на ньому, водії, які проїжджали повз, намагалися його гасити за допомогою вогнегасників, але полум'я не стихало, а тільки посилювалося. Потім з нього став спадати одяг, він впав і його продовжували гасити. Ніяких висловлювань і криків не було. Були ще люди поруч, які намагалися його гасити. Швидка їхала довго - хвилин 15", - розповіла свідок Юлія Кузнєцова виданню "Коммерсант".

Перехожі спробували загасити вогонь, але збити його вдалося тільки приїхавшим рятувальникам. За даними очевидців, Разін був живий, дихав. Його госпіталізували в лікарню, проте в обід у той же день він помер в медустанові. Чоловік отримав більше 90% опіків тіла.

Як повідомляв "Апостроф", 14 червня в Бердичеві місцевий бізнесмен підпалив себе прямо у сесійній залі міської ради в знак протесту.