RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

В Одесу прибув новітній військовий корабель США: фото

Вранці в четвер, 19 вересня, американський транспортно-десантний корабель USNS Yuma зайшов в Одеський морський торговий порт.

Про це повідомляє "Думська".

Як зазначається, корабель з'явився на горизонті близько 8:30. Його супроводжував катер Морської охорони Держприкордонслужби. О 10:30 "Юма" пришвартувалася біля причалу 1-К.

Це вже другий візит нового десантного катамарана в порт Одеса. Перший відбувся 29 червня цього року, напередодні міжнародних навчань Сібріз-2019. Тоді "Юма" доставила до Одеси спорядження, обладнання і військову техніку для навчань. Мета цього візиту поки невідома.

Як зазначається, увійшовши в Чорне море, американський корабель попрямував в Поті, однак, грузинська влада з незрозумілої поки причини не дозволили йому зайти в територіальні води. Транспортник чекав дозволу десять годин, а потім розвернувся і пішов до Одеси.

USNS Yuma - восьмий за рахунком експедиційний швидкохідний транспорт класу Spearhead. Довжина 103 метра, ширина 28,5 метрів. Чотири дизельні двигуни сумарною потужністю 86 тисяч кінських сил надають руху водомітні рушії, що розганяють корабель до 43 вузлів (80 км/год). Повна водотоннажність 2400 тонн. Катамаран зроблений з легкого алюмінієвого сплаву і спеціально не фарбується.

Може взяти на борт більше 300 морських піхотинців і близько 550 тонн різного спорядження, в тому числі бойову техніку і танки. Осадка близько 4 метрів, що дозволяє діяти на мілководді. Є вертолітний майданчик.

Також читайте матеріал "Апострофа": Західний військторг: як США і інші країни допомагають Україні воювати з Росією .