RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Вимагаємо змін і нових керівників: активісти звернулися до ГПУ з приводу Закарпатської прокуратури

Активісти і правозахисники вважають, що слідом за кадровими змінами в ряді областей потрібно міняти керівництво прокуратури Закарпаття.

З такою заявою активісти звернулися до генпрокурора Руслана Рябошапка, передають "Українські новини". Автори і підписанти документа - правозахисники та активісти Наталія Майстренко, Віталій Грегор і Євген Рахімов.

Вони звинувачують керівника закарпатської прокуратури Гаврилюка та його заступника Василенко в незаконному збагаченні і імітації боротьби з контрабандою.

"Прокурору Володимиру Гаврилюку за три роки перебування на посаді не тільки не вдалося притягнути до відповідальності жодного топ-чиновника, але вдалося самому увійти в їх число, очоливши разом зі своїм заступником Олександром Василенко корупційні потоки регіону", - пишуть активісти чолі ГПУ.

Активісти стверджують, що мають у своєму розпорядженні факти, які підтверджують, що керівники закарпатської прокуратури курирують контрабанду безакцизних сигарет і алкоголю в країни ЄС і покривають 126 незареєстрованих автозаправок і канали нелегальної міграції.

Представники громадськості Закарпаття в зверненні до Руслана Рябошапка навели конкретні приклади і номери кримінальних проваджень, які були закриті або перекваліфіковані, а винуватці уникнули покарання. "Саме керівництво прокуратури Закарпаття несе відповідальність за таке свавілля", - вважають правозахисники.

Керівники закарпатської прокуратури Гаврилюк і Василенко зробили заяви про те, що при новій владі вони збережуть свої посади.

"З огляду на підтримку останніх в кримінальних колах Закарпаття і Львівщини, перспектива проходження ними переатестації і ухилення від відповідальності за злочини стає все більш імовірною", - пишуть автори звернення і просять генпрокурора "застосувати всі можливі заходи для недопущення такого сценарію і прийняття рішення за результатами перевірки" .