RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

На Донбасі запроваджується новий порядок перетину пунктів пропуску: названа дата

Нові правила перетину лінії розмежування на тимчасово окупованих територіях Донбасу будуть запроваджені 29 жовтня.

Про це повідомляє пресслужба Державної прикордонної служби України.

Держприкордонслужба звернулася з проханням детально ознайомитися з умовами перетину лінії розмежування, які вступають в силу з 29 жовтня, і для уникнення проблем обов'язково оформити для дітей паспорта України або закордонний паспорт.

Разом з тим у відомстві спростували фейковий інформацію, яку поширюють серед місцевих жителів бойовики, про те, що українські прикордонники взагалі не випускатимуть з тимчасово окупованих територій дітей до 16 років при наявності свідоцтва про народження.

"Cпіввітчизникам, які не досягли 16-річного віку, при перетині лінії розмежування необхідно мати з собою паспорт громадянина України або закордонний паспорт, або тимчасове посвідчення громадянина України, або проїзний документ дитини", - сказано в повідомленні.

В ДПСУ також відзначили, що хоча міграційна служба України вже не видає проїзний документ дитини, ті, хто отримав його раніше, можуть цим документом без остраху користуватися до закінчення терміну його дії.

Виїхати з тимчасово окупованих територій можуть також громадяни України, які не мали можливості оформити паспорт громадянина України. Для цього їм необхідно пред'явити свідоцтво про народження або будь-який інший документ, що засвідчує особу і підтверджує громадянство України. Громадяни України, які народилися на тимчасово окупованих територіях і не отримали свідоцтво про народження українського зразка, можуть виїхати разом з супроводжуючою особою і за її паспортним документом, а також документами, що підтверджують факт їх народження.

"Пропуск наших співвітчизників, які виїхали для оформлення документів, що засвідчують особу і підтверджують громадянство України, здійснюватиметься за умови пред'явлення довідки, виданої територіальним органом або підрозділом ДМС", - сказано в повідомленні

В ДПСУ просять врахувати, що пропуск на тимчасово окуповані території громадян України, які не досягнули 16-річного віку, здійснюється за нотаріально посвідченою згодою другого з батьків або інших документів, передбачених постановою Кабміну від 27 січня 1995 року № 57. Така згода другого з батьків (усиновителів) не вимагається у разі, якщо дитина повертається в супроводі того з батьків, з яким здійснила виїзд.

Громадяни України віком від 14 до 16 років, які навчаються в навчальних закладах на контрольованій українською владою території, можуть здійснювати в'їзд і виїзд без супроводу батьків (усиновлювачів), опікунів, піклувальників або інших законних представників, які проживають на тимчасово окупованих територіях. Для цього потрібно буде пред'явити документ, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України, а також документ, що підтверджує навчання в навчальному закладі на підконтрольній території країни.

У загальному порядку громадянам України для перетину лінії розмежування необхідно мати з собою паспорт громадянина України або закордонний паспорт, або тимчасове посвідчення громадянина України.

Для іноземців порядок перетину лінії розмежування фактично залишився без змін.

Як раніше повідомляв "Апостроф", в Міноборони розповіли, як буде відбуватися розведення сил на Донбасі.