Є ризики: глава Нацполіції висловився про легалізацію зброї і наркотиків в Україні

Глава Національної поліції України Ігор Клименко вважає, що суспільство в Україні поки що не готове до легалізації легких наркотиків, оскільки доступ до них можуть отримати діти, а вільне володіння зброєю в період збройного конфлікту на Донбасі може привести до катастрофічних наслідків.

Про це він заявив в інтерв'ю "Лівому берегу".

Так, він висловився проти вільного обігу зброї до вилучення всіх незареєстрованих пістолетів, автоматів і боєприпасів, і завершення бойових дій на Донбасі.

"(Незареєстрованої зброї - "Апостроф") дуже багато. І не тільки зброї, але і боєприпасів. Ми повинні їх згодом вилучити, щоб життя в державі стала безпечніше. Потрібно вилучити незаконну зброю, потім, можливо, провести аналіз аргументів за і проти , вислухати експертів. Але це - після того, як закінчаться бойові дії і не буде постійного джерела надходження нелегальної зброї, зате буде можливість належного контролю за легальним", - зауважив він.

Також він висловився і про інші сфери, де спостерігається суспільний запит на легалізацію. Зокрема, Клименко виступив за легалізацію проституції після прийняття законодавчого рішення і за виведення з "тіні" грального бізнесу.

"Якщо на державному рівні буде прийнято цивілізоване, законодавче рішення по легалізації проституції, напевно, так. Тому що ми все одно від цієї проблеми не позбудемося. Що стосується легалізації легких наркотиків, я бачив, чим закінчується прийом легких наркотиків у дітей. Вважаю, суспільство поки до цього не готове ... Гральний бізнес повинен знаходиться в руках держави і контролюватися чітко державою", - заявив керівник поліції.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що президент Володимир Зеленський вважає легалізацію зброї передчасною і не підтримає відповідну петицію, зареєстровану на сайті Офісу президента.