RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Як відбирають кадри в Нацполіцію і скільки отримують "копи": з'явилися цікаві дані

Глава Національної поліції України Ігор Клименко розповів, як проходить набір співробітників в правоохоронні органи.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на ресурс Lb.ua.

За його словами, при наборі майбутніх співробітників спочатку з ними працюють психологи. Вони проводять співбесіди, завдяки яким з'ясовують мотивацію для роботи в поліції, також за стандартними методиками встановлюють рівень агресії.

"Є люди, які не розуміють, навіщо йдуть в поліцію, немає мотиву. Дуже багато показує, наприклад, метод незакінчених пропозицій... Пропозиція починається словами: "Якби я був поліцейським...". Пропозицію потрібно закінчити. Так ми бачимо, крім всього іншого, чи вміє, взагалі, людина писати...", - зазначив Клименко.

Також є й інший метод, коли психолог дає три слова: "любов", "поліція" і "людина". За п'ять хвилин необхідно скласти якомога більше пропозицій з цими словами. Для професійного психолога такі тести дають достатньо інформації.

"Звичайно ж, ми застосовуємо і більш надійні і валідні методики", - додав глава Нацполіціі.

Він пояснив, що головною проблемою є розмір заробітної плати. За словами Клименка, в органах не встигають за сумами, які ростуть в "народному господарстві". Старт сержанта Національної поліції України становить дев'ять тисяч гривень. З цього року підвищили зарплату оперуповноваженим - їх зарплата в районі 11 500-12 500 гривень.

"Нас дуже хвилює некомплект в патрульній поліції, тому що це фундамент, наше майбутнє. Люди, які зараз в патрульній поліції через п'ять, десять або п'ятнадцять років будуть керівниками середньої і вищої ланки Нацполіції. Ми на це сподіваємося, і до цього їх готуємо. Наша мета, щоб кожен співробітник, який прийшов в поліцію, пройшов службу в патрулі, перш ніж йти далі. Ось як утримати цих людей на службі, - це проблема. І не тільки в зарплаті. Через некомплект є проблема з порушенням розпорядку дня", - розповів Клименко.

Як повідомляв "Апостроф", 25 вересня на засіданні уряду були призначені на посади ряд заступників міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, а також новий глава Національної поліції Ігор Клименко.